tisdag 5 januari 2010

En fantastisk fläderAtt stamma upp träd och buskar kan få en fantastisk effekt i trädgården. Den här flädern blev verkligen en tillgång i trädgården efter uppstamningen. De nakna stammarna är otroligt vackra.
Dessutom kokar jag mycket flädersaft på blommorna i juni, så den är både till nytta och till prydnad, kan det vara mer perfekt.
14 kommentarer:

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Den är ju ursnygg uppstammad. Du har rätt, jag ska nog också försöka stamma upp lite mer här hemma...de flesta gamla buskar & träd blir genast snyggare när de visar stammarna.
Ha en fin trettondag,
Lydia

agge sa...

VILKEN VACKER TRÄDGÅRD! Agneta

Annika Christensen sa...

Vad fint det blir när man stammar upp. Jag är tyvärr så dålig på det där med stamma upp och klippa över huvudtaget brukar jag låta nån annan göra.
Jag blir så glad när du gör inlägg för det är alltid så vackert det du visar.
Ha det gott
Annika

Anns Gröna sa...

Ja, där har ni verkligen lyckats! Så lummigt och trollskt det är under flädern. Stammarna har fått så fina former.
Hos mig är problemet att jag är alldeles för feg när det gäller att ta i och klippa ner. Får väl bli lite "tuffare"!
Ha en skön trettondag!
Kram

Ann

Unknown sa...

Hej
jag mår så gott att titta in här i din vackra trädgård, är du själv lärd - skulle gärna vilja kunna förvandla vår trädgård i stugan som är 3000 kvm gräs gräs...

ha en trevlig kväll
kram
Catthie

Anonym sa...

Jag lät min jordgubbe stamma upp våra tre fäderbuskar i höstas.
En sanslöst vacker stam trädde fram.
Sedan blev det syrenerna som utsattes för samma procedur.
Inte lika vackra, men de stack också ut med sin knotighet.

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Hej Helén,
Som vanligt blir jag lite avundsjuk när jag ser din härliga trädgård! Eller, avundsjuk är kanske inte rätt ord - jag unnar ju dig din trädgård :-) men tänk att ha något liknande själv. Drömmer och fortsätter att i sakta mak jobba med och förändra min trädgård.
Flädersaft, eller hyllesaft som vi i Skåne säger, gillade jag inte när jag var yngre men lärde mig att tycka om det eftersom en del fastrar alltid serverade det :-)
Ha det så gott på det nya året! Kram, Ingela

Mine Blomster sa...

ååååååååå!!! fantastisk.
Sååå deilig å komme inn i din verden nå...
Her sitter jeg, som mange andre, i minus 20 grader, for så å komme in i din verden med fledeblom... Fantastisk. Jeg har alltid ønsket meg denne busken!!
ikke mange har den her, som jeg kjenner...
Ha en fin dag
Birgitte

nilla|utanpunkt sa...

Verkligen, ursnyggt. Det blir så läckra "lager" av växtlighet på det viset. Vad har du för trick för att undvika att det inte skjuts miljoner ny skaott? Jag har en Buddleja jag varje år får tukta stammrna på, fast den är å andra sidan extrem vad gäller skjuta skott.

Ingela sa...

Vad snyggt! Här är flädern inte så grov så det skulle inte funka, men vi har en gammal flerstammig tall som jag skulle kunna prova på kanske.

Hälsningar
Ingela

Monica sa...

Hej och God Fortättning.
Du har en trädgård som ser ut som den jag skulle vilja ha och man blir så glad när du visar dina härliga bilder därifrån. Du är en sann inspirationskälla. Gillar också uppstammat och har försökt mig en del med blandat resultat.
Tjingeling
Monica

VIKTORIA sa...

En fantastisk fläder i en fantastisk trädgård! Tack för din påhälsning. Jag väver mest på beställning och tar gärna emot en utmaning. Hälsa gärna på i vävateljén. Må så gott! Viktoria

Växthusmadam sa...

Riktigt fina stammar är det på din fläder! Och saften är ju så god!
Växthusmadam

annsipannsi sa...

Jag blir alldeles lycklig av din trädgård och alla fina bilder...TACK